• vvsittard.jpg

Sporten is goed voor ieder kind. Voldoende bewegen zorgt voor een goede conditie en gaat mogelijk overgewicht tegen. Sporten is ook goed voor het zelfvertrouwen en een kind leert omgaan met emoties zoals bijvoorbeeld boosheid of verdriet bij verliezen. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind kan sporten. Ook kinderen die door bepaalde omstandigheden niet kunnen aansluiten bij een reguliere sportclub.

Daarom biedt N-Joy op verschillende manieren sportieve activiteiten aan.

 

Iedere maandagavond hebben we een sportclub. Hier staan diverse sporten centraal; van handbal tot voetbal of judo. Iedere week is er een ander thema. Er worden regels besproken en wedstrijdjes in teamverband gespeeld. Ook zijn er diverse tikspellen of samenwerkingsspellen die aan bod komen.

 

Op donderdag gaan we paardrijden. Een band met een dier opbouwen is erg bijzonder, zeker als het een groot paard is. Paardrijden is een fijngevoelige sport. Nuances en sensitiviteit zijn hierbij belangrijk. Zit het kind niet lekker in zijn vel zit, dan “doet het paard het niet”. Het paard is als het ware een spiegel voor het kind. Paardrijden kan helpen om te leren reflecteren op eigen handelen.

 

In samenwerking met Voetbal Vereniging Sittard (VVS) en de KNVB is er een G-voetbalteam gestart. Trainingen zijn iedere dinsdagavond. Wanneer het team goed op elkaar is ingespeeld kunnen er ook wedstrijden gespeeld worden. Voetbal is een teamsport waarbij kinderen leren rekening te houden met elkaar en elkaar te respecteren. Sociale vaardigheden, discipline en doorzettingsvermogen zijn belangrijke doelstellingen die naar voren komen.

 

 

Wanneer u vragen heeft of uw kind wil aanmelden voor onze sportactiviteiten, neem dan gerust vrijblijvend contact op.